Behandelingen

Lyme hersteltherapie

De ziekte van Lyme komt helaas steeds vaker voor in Nederland. Wanneer je door een teek gebeten bent en een rode kring heb gekregen is het vaak duidelijk dat je Lyme hebt. Toch komt de ziekte van Lyme niet altijd via een tekenbeet ons lichaam binnen. Het komt veel vaker voor dat men al tijden rondlopen met klachten zoals chronische vermoeidheid, klachten die blijven verspringen van plaats of die komen en gaan, en waarbij de reguliere zorg eigelijk geen oorzaak voor kan vinden. Fibromyalgie is een diagnose die mensen met Lyme vaak gekregen hebben. 

Bij de behandeling van Lyme gebruik ik wederom een holistische benadering, ik kijk naar jou in zijn geheel. Een Lyme herstel behandeling is dan ook maatwerk. Ook werk ik zoveel mogelijk met natuurlijke middelen om de klachten te verminderen.  Ik maak o.a. gebruik van homeopatische middelen, (natuurlijke) supplementen & fytotherapie

 

Coaching/ Therapie

Bij een coaching / therapeutisch consult ondersteun ik je vanuit de holistische visie bij het vinden van antwoorden op levensvragen, of het vinden van de oorzaak van je klacht. Wanneer je het fijn vind kunnen we ook in de natuur afspreken, dan word het een wandelcoach sessie. Dit doen we dan icm cacao.  

 • Tijdens een coachingstraject begeleid ik je om de antwoorden te vinden op vragen zoals; Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik?   Ik verken samen met jou je mogelijkheden en kwaliteiten en kijken hoe we jou in je kracht kunnen zetten. Het kan gaan over je passie, gelukkig zijn en een goede en gezonde balans vinden. Bij een coachings traject ligt de nadruk op het Nu en de toekomst, maar is er zeker ook oog en aandacht voor (negatieve) overtuigingen en/of blokkades uit het verleden die hierbij nog een rol spelen. Ik ondersteun je om deze volledig te accepteren zodat ze kunnen ” oplossen”  zodat de focus komt op het NU en de toekomst. 
 
 • Met een therapeutischtraject gaan we samen opzoek naar de kern van je klachten voor een duurzame oplossing. Door middel van een intake gesprek en het stellen van vragen gaan we opzoek naar de kern, daarna kunnen we kiezen voor een aanpak die bij jou en je klacht past. Dit gaat vaak i.c.m. bepaalde technieken/ interventies zoals; Reiki, Klankschalen, Opstelling, Edelstenen, affirmaties, ” loslaat”  technieken. Ik kijk ook naar de psychosomatiek en je chakra systeem. Het is belangrijk dat je zelf gemotiveerd bent om de kern van je klacht aan te pakken, ik reik je de handvaten aan, maar uiteindelijk ben je zelf de gene die het proces mag doorlopen. Ik loop mee met jouw proces en zal je ondersteunen waar nodig, maar ik kan het proces niet van je overnemen.  

Wanneer past een traject bij jou?
– Als je inzicht wilt krijgen in je kernwaarden, roeping en dromen. -Als je inzicht wilt krijgen in jouw eigen doelstellingen en wensen. – Als je stress wilt beperken in het dagelijks leven. – Als je (meer) balans zoekt tussen werk en prive. -Als je meer bewust van jezelf wilt worden. -Als je jouw motivatie en zelfdiscipline wilt verbeteren

Je kunt denken aan de volgende zorgvragen:
controle willen houden – conflicten in relatie/werk – dwanggedachtes – familieproblemen – lichamelijke klachten – minderwaardigheidsgevoelens – negatief zelfbeeld – opvoedproblemen – overgangsproblemen – stress – studie problemen – schuldgevoelens – zingevingsvragen.

 

Reiki

Met Reiki help ik je ontspannen en eventueel “blokkades” los te maken. Ik maak onderscheid tussen een ontspanning behandeling waarbij de behandeling is gericht op ontspanning, of een behandeling vanwege een klacht.

pastedGraphic.png

De Japanner Mikao Usui (1865-1926) is de grondleggen van wat hijzelf ” Usui Reiki Ryoho” noemde. Ryoho is Japans voor ‘Therapie’. Reiki staat voor Rei ‘geest of ziel’ en Ki ‘energie of levenskracht’. De westerse vertaling van Reiki is ‘Universele levensenergie’ 

Reiki is een energetische therapievorm.  Het werkt op lichamelijk, emotioneel, mentaal en energetisch gebied. Reiki helpt om de energie (weer) te laten doorstromen, en zo ons systeem weer in balans te brengen. Reiki werkt ontspannend, en draagt bij aan verlichting van pijn, inzicht en balans tussen lichaam en geest. Het ondersteund je om in je kracht te komen en vanuit je hart te leven. 

Bij een reiki behandeling lig je aangekleed op de behandeltafel. Doormiddel van handopleggingen word de universele energie via de Reiki-behandelaar doorgegeven. Het is mogelijk dat je tijdens de behandelingen warmte, tintelingen of in sommige gevallen visuele beelden waarneemt.

Reiki is een aanvulling, geen vervanging van (huis)arts of medicijnen. 

Bij welke klachten kan Reiki jou ondersteunen?

 • Alle lichamelijke klachten
 • Griep en verkoudheid
 • Hoofdpijn en migraine
 • Spijsverteringsproblemen
 • Ongezonde darmflora
 • Maagzuur en brandend maagzuur
 • Pijnlijke en stijve spieren en gewrichten
 • Reuma, artrose en artritis
 • Huidproblemen zoals eczeem en psoriasis
 • Allerlei allergieën waaronder astma
 • Alle aan stress gerelateerde klachten en aandoeningen
 • Pijn als gevolg van ongevallen en kwetsuren
 • Infecties van de bovenste luchtwegen en vooral bronchitis
 • Huilbaby’s
 • Depressie
 • Burn-out
 • ADHD/ ADD
 • Verlegenheid
 • Hyperactiviteit
 • Angst/ faalangst
 • Niet goed in je vel voelen
 • Allerlei sociale problemen
 • Minderwaardigheidsgevoelens
 • Gebrek aan voldoende zelfvertrouwen
 • Woede, onverdraagzaamheid en snel geïrriteerd zijn
 • Emotionele problemen en overgevoeligheid

Staat jou klacht er niet tussen, maar heb je wel het gevoel dat Reiki iets voor jou kan betekenen? Neem dan contact met me op, dan kijken we samen wat passend is voor jou klacht.

 

 

Bach Bloesemtherapie

Bach-bloesemtherapie is een vorm van ondersteunende therapie, ontwikkelt door dr Edward Bach. Er zijn 38 remedies die zijn gemaakt van wilde bloemen en planten. Bachbloesems hebben een positieve invloed op emoties waardoor er een gunstig effect ontstaat bij klachten zoals angst, onrust, onzekerheid, moeite met veranderingen, stress, verdriet, slaapproblemen, faalangst,…

Bij een behandeling met Bach Bloesemremedies kies ik de bloesems waarvan de eigenschappen het meest passen bij jou gemoedstoestand. Meestal werk ik met een combinatie van bloesems om een optimaal resultaat te bereiken. Maar het kan ook zo zijn dat de remedie uit een enkele bloesem bestaat. Deze remedie krijg je mee naar huis en gebruik je tot onze volgende afspraak. Dan kijken we of deze remedie nog passend is voor je of dat deze misschien aangepast mag worden. Bach Bloesems zijn een extra ondersteuning tijdens jou healingsproces.

De Bachbloesems zijn veilig in gebruik en kunnen zowel door volwassenen, kinderen en dieren gebruikt worden.

 

Aroma Therapie

Aroma therapie is een onderdeel van de kruidengeneeskunde en gebruikt de etherische olie van planten als therapeutisch onderdeel bij de behandeling van allerlei klachten op lichamelijk en geestelijk gebied. Etherische olie ondersteunt het lichaam en de geest op een holistische manier bij haar zelfgenezend vermogen. Etherische oliën kun je o.a. toepassen op de huid, maar ze werken ook via de luchtwegen en ons zenuwstelsel.

Afhankelijk van je hulpvraag stel ik een olie samen speciaal voor jou. Deze kun je op verschillende manieren gebruiken, door deze thuis in een “difuser” (vernevelaar) te doen. Door er aan te ruiken, of (verdund) op de huid aan te brengen, of een combi van deze opties. De oliën zijn een extra ondersteuning tijdens jou healingsproces. 

Voor mij is het erg belangrijk dat de essentiële oliën en aromatherapie producten 100% natuur zuiver zijn. Daarom werk ik graag met het Globale merk dõTERRA. Het zijn gecertificeerde merken met een biologische teelt. Omdat Praktijk Lunare is aangesloten bij dõTERRA, is het ook mogelijk om tegen aantrekkelijke tarieven de essentiële oliën of andere producten van dõTERRA bij mij te bestellen. De producten worden dan gezamenlijk als order besteld. Je betaalt dan nog wel de bezorgkosten. Je kunt de oliën vervolgens afhalen in mijn praktijk. Interesse? Laat het me weten via het antwoord formulier onder aan de pagina.

Edelsteen Therapie

Edelstenen en kristallen kunnen door hun unieke vorm, structuur en samenstelling energie omvormen en doorgeven. Deze energie is zeer herkenbaar voor ons lichaam en onze geest. De energiebanen in ons lichaam kunnen hierdoor worden herstelt, en het zelfgenezend vermogen van het lichaam word hierdoor gestimuleerd. Niet alleen de energie maar ook de kleureigenschappen van de steen zijn bepalend voor de werking. Ook kan door kristal- edelsteentherapie blokkades in de energiestroom opgeheven worden en energiecentra (chakra’s) harmoniseren. 

Tijdens de behandeling worden edelstenen of kristallen op of naast je gelegd. Tijdens de behandeling dragen de stenen essentieel bij aan het herstellen van de balans. De combinatie van kristal- edelsteentherapie en Reiki is heel mooi en krachtig. 

contact gegevens

Maak een afspraak

Momenteel is Praktijk Lunare op donderdag en vrijdag geopend. Lukt het je niet op een van deze dagen, laat het me even weten dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Openingstijden

Do- Op afspraak
Vrij: Op afspraak
Afspraken op avond, of in het weekend in overleg mogelijk.

Contact

Telefoon: +31 683544532
Email: info@praktijklunare.nl

locatie

De Ljurk 23, 8941 CB Leeuwarden